Skip to content
Tuinmeubeltrends 2021 ☀️

Tuinmeubeltrends 2021 ☀️

Medina Home praat je graag bij over de mooiste tuinmeubeltrends voor 2021. In een wereld waar op vakantie gaan nog steeds onzeker is, is het extra fijn als je achtertuin, balkon of terras stijlvol is ingericht. Met een inrichting volgens de nieuwste tuinmeubeltrends van 2021, geniet je volop van het ‘resortgevoel’ in je eigen tuin. We zetten de laatste trends voor je op een rijtje:

Trend nummer 1: Gemakkelijk de tuinmeubels schoonmaken

Nu we steeds vaker in de tuin zitten, is het wel zo fijn dat de tuinmeubels makkelijk zijn schoon te maken. De hogedrukreiniger kan in de schuur blijven liggen dit jaar. 

Dankzij de waterbestendige PE-rattan zijn onze loungesets gemakkelijk schoon te maken, slijtvast en geschikt voor dagelijks buitengebruik. De sets wegen niet veel en de modulaire delen kunnen eenvoudig gecombineerd worden en in verschillende samenstellingen geplaatst worden. Deze set wordt geleverd met zeer comfortabele, dik gevoerde zitkussens en rugkussens voor het ultieme zitcomfort. De onderhoudsarme polyesterhoezen kunnen verwijderd en gewassen worden. De poly rattan sets bieden totale flexibiliteit en kunnen gemakkelijk worden verplaatst om in verschillende situaties gebruikt te worden.

Trend nummer 2: Stoel-bank loungesets

Wil jij graag een andere loungeset dan de standaard hoek loungeset? Medina Home heeft dit jaar haar assortiment in stoel-bank loungesets flink vergroot! Door de bank met twee stoelen, kun je de loungeset gemakkelijk in een opstelling zetten, die jij fijn vindt. De stoel-bank loungesets zijn er in allerlei materialen: aluminium, bamboe, rope, maar ook in allerlei kleuren en prijsklassen. Kortom: iedereen kan slagen in de categorie stoel-bank loungesets dit jaar!

Trend nummer 3: Mint grijs

Ook dit seizoen is er een nieuwe kleur toegevoegd in de collectie, namelijk mint grijs. Dit is een lichte zomerse kleur en zit tussen grijs en groen in. Vaak wordt mint grijs gecombineerd met donker grijs aluminium, door de lichte kleur van de kussens krijgt de loungeset gelijk een frisse uitstraling! Naast aluminium wordt mint grijs ook met hout gecombineerd. Bekijk maar eens de lounge dining sets. Deze set is ideaal als jij het strandgevoel in jouw tuin wil creëren.

Deze verfrissende kleurstellingen zijn ook terug te zijn bij de kleinere producten, zoals de bijzettafels. Op die manier kan je alles mooi met elkaar combineren.

Trend nummer 4: Open stoelen

Afgelopen jaar hebben wij kennis gemaakt met de belangrijkste trend van 2020; rope of te wel touw. Het rope werd in allerlei tuinmeubelen verwerkt zoals te zien is op onze site. Dit seizoen is deze trend volledig doorgetrokken naar de tuinstoelen. Door rope tuinstoelen krijgt de tuinset een opener en ruimere uitstraling. De tuinstoelen zijn gemaakt van speciaal touw. Dit touw bestaat uit meerdere lagen en bevat een polyester kern, een tweede laag van rubber en een derde laag van zeer bestendig polyester touw.

Trend nummer 5: Duurzame tuinmeubels 

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor de duurzaamheid van producten. Bij Medina Home gaan we er vanuit dat je tuinmeubelen jarenlang mee gaan. En binnen de nieuwe collecties is steeds meer aandacht voor duurzaamheid. Duurzaamheid is niet alleen een tuinmeubeltrend, maar vooral ook een ontwikkelingsrichting voor de toekomst. Wat te denken van de loungesets die gemaakt zijn van hout? Of een tuintafel van graniet, wat niet alleen een luxe product is; het gaat bovenal in principe een leven lang mee en gaat door naar de volgende generaties. Tot slot heeft Medina Home haar assortiment uitgebreid met een selectie aan duurzame buitenkleden, gemaakt van 100% gerecycled kunststof. Zo krijgt het materiaal een tweede leven en een buitengewoon mooie bestemming!

 

Previous article Rotan wordt voor veel meubels gebruikt, maar wat is het nou eigenlijk❓